Henrik – med eller uten baller

Etter Henrik Ingebrigtsen sine friske uttalelser på TV, om at hans EM gull på 5000 U23 i 2013 er en større prestasjon enn VM gull i langrenn for damer, har det pirret flere til å slenge seg på diskusjonen enda en gang…

Henrik skal ha honnør for at setter i gang gamle diskusjoner og at han har baller til å stå fram med sine meninger. Henrik har tidligere tydelig vist at han har baller i OL finale 1500 m. i London, så dette var ingen nyhet, ei heller at noen mener deres idrett er helt spesiell og hever seg over alle andre. Henrik har fått oppmerksomhet og hvis det var det som var målet, så har han lykkes, hvis ikke så er jeg mindre imponert. Da har i så fall ballene gått til hodet – tullball kalles det…..
Henrik var tidligere en svært god skiløper, han har et NM gull både i ungdomsklassen og juniorklassen, så hoppet han av og satset alt på friidretten. Slik sett skulle han kanskje være kapabel til å sammenligne de to idrettene, men det er flere logiske brister her:
Henrik sammenligner et EM i U23 med et VM senior
Det er en vesentlig forskjell på EM og VM, dernest så er U23 en lettere klasse enn senior.
Henrik sammenligner menn med damer
Å sammenligne menn og damer kan vi gjerne gjøre, men da må vi ta hensyn til de biologiske forskjellene, nettopp derfor har vi dame og herreklasse. Hvorfor sammenlignet du det ikke med et VM gull for herrer, Henrik? Det kan jo ikke være for annet enn at du mener et VM gull i langrenn for herrer er større en ditt EM gull i U23?
Henrik sammenligner idretter
Å sammenligne forskjellige idretter ut ifra hvilken som er vanskeligst å bli best i, er, har vært og forblir umulig å dokumentere. Hver enkelt idrett krever flere spesielle egenskaper. Henrik  sammenligner epler og bananer, det må han gjerne gjøre, men det har ingen verdi utover underholdningsverdi.
Kvantitet og kvalitet henger ikke nødvendigvis sammen
Flere har tatt til orde for at jo flere som driver samme idrett jo vanskeligere er det å vinne. Dette vil i mange tilfeller stemme, da det potensielt vil være mange flere gode utøvere, men det er overhodet ikke noe fasitsvar. Selv om en idrett hadde hatt 100 ganger flere utøvere så kunne man fortsatt stått igjen med samme vinner.
Vi ønsker Henrik masse lykke til videre på jakten etter medaljer – husk at det beste resultatet du har i det gjeveste selskapet er en 5 plass – det er vanvittig bra, men ikke glem at det går an å bli nr. 1 og bruk heller energi på det.
Ha et flott nytt idretts-år alle idrettsvenner, inkludert Henrik Ingebrigtsen. Vi kommer til å få mange gode idrettsprestasjoner også i år, og forhåpentligvis også fra Henrik – med eller uten baller.
Arne

nike air max günstig

Deixe um comentário

Rolar para cima
Rolar para cima