Seier for tredje år på rad!

Stavanger vant i helgen Den nordiske idrettsutvekslingen for tredje år på rad. Det ble konkurrert i ishockey og arrangementet gikk av stabelen i DNB Arena.

Stavanger vant Den nordiske idrettsutvekslingen etter seier 3-2 i finalen mot finske Jyväskylä. Turneringen ble spilt i DNB Arena fra fredag til søndag, 1.-3.juli, og i tillegg til de to finalelagene deltok Esbjerg fra Danmark og Eskilstuna fra Sverige.

Lagene ankom Stavanger torsdag kveld, ble innlosjert på et for anledningen hockeypyntet Scandic Forum Hotel, og dro deretter til DNB Arena for å se Zuccarellos All Star-kamp, med stjerner som Henrik Lundqvist, Peter Forsberg, Victor Hedman og – naturlig nok – Mats Zuccarello Aasen. Det sportslige programmet tok til på fredag morgen, og det ble spilt fire kamper i løpet av dagen. På lørdag ble det spilt tre kamper, inkludert bronsefinalen hvor Esbjerg slo Eskilstuna. Det hele ble rundet av med finalen mellom Stavanger og Jyväskyla søndag morgen.

Finalen var lenge jevn, før Jyväskylä tok mer og mer over, spesielt mot slutten av 1.periode og tidlig i 2.periode. Stavanger kom ofte på etterskudd, noe som i kombinasjon med økende frustrasjon førte til mange besøk i utvisningsboksen. På ett tidspunkt satt hele fire Stavanger-spillere i “bua”. Selv om overtallsspillet ikke førte så mye med seg benyttet Jyväskylä det spillemessige overtaket til å gå opp i både 1-0 og 2-0. Men litt ut av det blå setter Stavanger pucken i mål og reduserer til 1-2. Etter dette fattet de håp og var som et nytt lag på banen. Ikke lenge etter kom utligningen til 2-2, etter en glimrende enkeltmannsprestasjon. Kampen gikk til overtid og Stavanger satte her inn det avgjørende målet som ga dem turneringsseieren – til stor jubel fra både spillere og de fremmøtte på tribunen!

I tillegg til det sportslige programmet var det et sosialt program for ungdommene. Dette innabar i tillegg til Zuccarello-kampen torsdag kveld blant annet aktiviteter på Actionball i Sandnes lørdag kveld, hvor hele lokalet sto til vår rådighet; surfing på Bore-stranden på søndag; og fotball-EM på storskjerm på Hansons Minde, hvor ungdommene også fikk litt påfyll av sukker etter harde dager med mye aktivitet.

Det er ungdommer på 15 og 16 år som deltar på Den nordiske idrettsutvekslingen, som for øvrig ble arrangert for 42.gang. I tillegg deltok representanter fra de respektive idrettsråd, politikere, og kommunalt ansatte – til sammen ca. 80 personer (inkludert 60 spillere). Det var Idrettsrådet Stavanger som sto for organiseringen av utvekslingen, i samarbeid med Stavanger kommune. Det sportslige programmet ble organisert av Ishockeyklubben Stavanger (ved foreldre til 00- og 01-årgangene), som stilte med en rekke frivillige for å få dette i havn – tusen takk til dere alle! Takk også til Scandic Forum Hotel for god service under oppholdet.

For øvrig ble kampene spilt over 2 x 20 minutter og lagene bestod av 15 spillere. Dette for å sikre at både spilleplan og økonomi kunne komme i havn.

Neste år går turen til Eskilstuna i Sverige, der det skal konkurreres i svømming.

PS! Les Ishockeyklubben Stavangers reportasje fra turneringen på deres nettsider.

canada goose sale damen

Deixe um comentário

Rolar para cima
Rolar para cima