Er det ikke slik at det tas dårlige og ofte skjebnesvangre avgjørelser med promille?

Stavanger Arbeiderparti vil bruke promille til å løse de store utfordringene vi står ovenfor. Dette kan da umulig være en god løsning. I beste fall så gjemmes problemene vekk en kort stund for så å komme grusomt tilbake.

Stavanger arbeiderparti vil ikke ha Folkebadet der vann er hoved ingrediensen. De satser heller på sterkere vare, der promillen skal løse utfordringene. Vi vet hvor mye noen få promille kan bidra til i både festlige og mindre festlige situasjoner, det tror jeg arbeiderpartiet er veldig klar over, når de nå snakker seg varme om promille.

Jeg liker folk som sier rett ut hva de mener – og står for det, slik sett har Arbeiderpartiet isolert sett opptrådt helt fint. Problemet er da at Arbeiderpartiet har lovet noe helt annet før, da de ikke var i opposisjon og uten promille. Folk må få lov å endre mening – også parti, men hva er de gode argument for å velge vekk Folkebadet nå i forhold til for 1 år siden. Jo…. det er noe dårligere økonomi i kommunen – noe som alltid blir besvart, når en ikke finner andre gode argument. Problemstillingen er at det er et godt argument å si nei, når det ikke er penger og faren for at andre parti sier det samme, er absolutt tilstede.

Investeringsviljen i Stavanger er fortsatt stor og det finnes penger en kan bruke – men ikke så mye som for noen år siden. Det betyr at idretten må kjempe om å få sin del av disse midlene, men det blir en tøff kamp – spesielt når det argumenteres om at en må først bruke penger på de lovpålagte oppgavene. Jeg har sagt det før og sier det igjen: Idrett er IKKE en lovpålagt oppgave, men det betyr ikke at det alltid trenger å være mindre viktig en de lovpålagte oppgavene. Mitt poeng er da at en må se på ressursbruken (organisering/pengebruk) for å få en effektiv drift av lovpålagte oppgaver slik at ikke lovpålagte oppgaver som idrett, kultur m.m. kan få mulighet til å utøve sin aktivitet – som igjen ofte er av forebyggende karakter. Vi skal ikke bryte loven, men vi trenger heller ikke kjøre på 1. klasse, bare vi kommer trygt fram.Dette gjelder også idrettsanlegg: idretten har bedt om 50m. basseng og stupeanlegg – ikke noe Badeland og Folkebad egentlig, men vi takker ikke nei, hvis det er det som skal til.

En kjapp hoderegning sier meg at 50m. er dobbelt så langt som 25 m. Arbeiderpartiet har kjempet fram to 25 m. basseng og jammen kommer de nå med sitt tredje basseng på Hinna. Fortsatt i regnemodus så blir 3 stk. 25 m. basseng 75 m. til sammen, kan det da være så vanskelig med et 50m. basseng. Dette er en veldig forenkling, men det kan fortsatt finnes løsninger ut i fra idrettens behov som “kanskje” er enda billigere.

Arbeiderpartiet tar mye av noen og gir litt til alle. Arbeiderpartiet tar drømmen som svømmere og stupere har hatt i over 30 år og som AP sammen med ALLE partier utenfor og innenfor budsjettkameratene mente skulle prioriteres på 1. plass. At Stavanger kommune nå har det litt trangere økonomisk enn for noen år siden – betyr det at Folkebadet som fortsatt står som nr. 1. ikke er viktig lenger. Er ikke dette litt for enkel politikk? Behovet blir ikke mindre fordi om det er mindre penger, men det kan være at en må vente lenger eller som Arbeiderpartiet foreslår – velge vekk noe. Hvorfor da velge vekk det som ligger som nr. 1. – uten forbehold?

Arbeiderpartiet vet at det ikke bare blir behagelig å springe fra løftene – spesielt for de det gjelder mest – svømmere og stupere. Dette kompenseres med å øke tilskuddene til breddeidretten generelt. Da er det mange som blir ganske fornøyd og ikke bryr seg om det er noen løfter som ikke er holdt så lenge det ikke har direkte konsekvens for dem.

La det være sagt: veldig bra at Arbeiderpartiet ser det fornuftig å øke tilskuddene til idretten, og dette hadde nok fortjent noen flere linjer her, men det kan jo stilles spørsmål om det er smart å lokke med en promille, når det er mer vann vi trenger.

Arne canada goose outlet

Deixe um comentário

Rolar para cima
Rolar para cima