God med begge bein

Viking tester ut en spiller som skal være god med begge bein. Det er vel ikke spesielt imponerende for en idrettsutøver å være god med begge bein?

Henri Anier heter han, prøvespiller for Viking, kommer fra Estland, er 20 år og skal ikke bare ha et godt skuddbein, men to. At folk har to bein er ganske normalt, men at en fotballspiller har 2 gode skuddbein er visst ikke normalt. Hvis det er en stor fordel å ha to gode skuddbein, hvorfor trenes det ikke mye mer på dette? Har ikke hørt om en norsk fotballspiller som har terpet i timevis på “feil fot” og kanskje er ikke dette så rart, da store fotballpersonligheter som Nils Arne Eggen har overbevist hele det norske folk, at vi må utvikle “godfoten”.

Det er noen idretter som er mer avhengig en andre idretter, av at begge bein fungerer like godt. Litt problematisk for Tor Hushovd, Usain Bolt og Petter Northug hvis det ene beinet var atskillig dårligere enn det andre – jeg er rimelig sikker på at de trener begge beina like mye. Hvorfor trener ikke fotballspillere begge bein like mye? vil tro det hadde hjulpet på. Konklusjonen må da være at du strengt tatt ikke trenger mer enn et bein i fotball, da svært mange fotballspillere har et bein som er direkte uvenn med ballen, men allikevel hevnder seg.

Problemet for Viking pr. p.t er vel ikke at de mangler en person, som er god med begge beina, problemet er vel heller at det i hele laget må være noe galt som foregår i et organ høyere oppe i kroppen, som får utslag i at 22 fotballføtter ikke trives med det de er tenkt til å brukes til. Viking løser ingen ting med å få et importert bein fra Estland. Det er jo nå påviselig ikke nødvendig med mer enn et fotballbein for å hevde seg i fotball, men det er et atskillig størrre problem med 11 hoder som ikke fungerer og sender negative signaler ned til de 11 brukbare beina, slik at ikke de heller fungerer.

Vking har flere muligheter: de kan begynne med en annen idrett, kjøpe inn en haug med spillere, sparke styret og støtteapparatet, eller trene mer på “feil fot”. Jeg tror ikke noe av noe av dette nytter noe særlig. Viking mangler humør, begeistring og stolthet – og det gjelder også supporterne. Det må settes fokus på det som ligger mellom ørene på spillerne: Det betyr at det er hodet som er problemet i Viking – ikke beina. Da er vel løsningen å finne en god hodespiller da? Heia Viking.

Arne canada goose online shop

Deixe um comentário

Rolar para cima
Rolar para cima