Svenskehjelpen – til hjelp for Sverige eller Norge?

Viking Håndball har måttet ta den tunge veien ned fra øverste nivå (Postligaen) til nivå to og har nå signert 6 nye svensker på laget. Det er ikke noe nytt at idrettslag med ambisjoner henter inn spillere fra utlandet, men er dette rett vei å gå? Et håndballag består av 7 spillere i tillegg er det svensk trener og svensk spiller fra før av.

Stavanger har i lengre tid slitt med håndballinteressen, det var ikke mange som løste ordinær billett på hjemmekampene i sesongen som gikk og det har i mange år vært økonomiske utfordringer.
Vi skulle svært gjerne sett at vi hadde et topplag med fulle tribuner, men slik det nå er, ser det ut å bli en lang og tung vei tilbake til både toppen for Viking Håndball og håndballinteressen i Stavanger. I tillegg har vi hardt satsende Sandnes Håndball som er vei oppover, noe som kan slå begge veier for Viking Håndball.

Lurer på om noen hadde reagert om Viking FK hadde signert 9 nye svensker tiltenkt i første 11`eren neste sesong?

Er det et sjakktrekk å stille med et svensk lag for å nå målene? Det kan ikke være planen at nyervervelsene er tiltenkt å slite benken. Det betyr at lokale spillere må slite benken på nivå 2 i håndballen. Alle vet at resultatene mer enn noe annet er med å påvirke interessen for idretten som utøves, men også at lokale helter betyr ganske mye. Kjetil Strand er fortsatt med i Viking, men han er ingen kommende stjerne, men åpenbart fortsatt en veldig god håndballspiller og ressurs for klubben.

Jeg tror Viking HK skal slite hardt for å komme tilbake og stabilisere seg i toppen av Norsk håndball, selv med svenskehjelp. Flere vil slite med å engasjere seg med «ukjente» svensker på nivå 2, her kan det i alle fall ikke blitt tatt i betraktning at håndballinteressen skal vekkes mens de er på nivå 2.

Hvilke signaler sender vi til unge lokale spillere, er dette smart i forhold til rekruttering og videre satsing? Hva tenker den 16 år gamle gutten som lurer på om han skal gå «all-in»?
Kan da valget bli og ikke satse, eller kanskje flytte på seg; Sverige har sikkert behov for spillere hvis dette blir trenden….

Denne store regionen burde hatt et håndballag i øverste divisjon. Med dette hører lokale helter og et entusiastisk publikum til. Er veldig usikker på om det er svenskene som hjelper Stavanger, eller om det er Stavanger som hjelper svenskene. Det som imidlertid bør være et stort tankekors er hvor demotiverende det kan være for unge fremadstormende i en idrett som sliter med et stort frafall på guttesiden.

Arne nike air max thea damen

Leave a Comment

Scroll to Top
Scroll to Top