Og der ble Kristoff større en Thor!

Thor Hushovd har vært en av de aller største idrettsstjernene i Norge – og den ubestridte største sykkelstjernen på herre siden. Stjernen bleknet med hans egen boklansering og nå er det Alexander Kristoff som skinner mest.

Våre helter er aldri feilfrie, vi liker bare å tenke sånn.  Men når de til vår store ergrelse allikevel gjør åpenbare feil, så forventer vi at de unnskylder seg og rydder opp. Thor Hushovd har verken unnskyldt seg eller ryddet opp – da blekner helten vår og vi sender nye stjerner til himmels.

Da Lance Armstrong fortalte til Thor at han dopet seg, så ble saken for Thor større enn bare tenke på seg selv – det burde Thor vite.
Idrettsstjerner er ofte svært egosentriske, Thor bruker dette som et skjold for å forsøke å få forståelse – men det får du ikke Thor! Han sier å være redd for karrieren sin, hvis han brukte energi på denne tilståelsen.
Jeg er svært i tvil om vi har hørt den hele og fulle sannhet, alle som er redd for karrieren hadde bidratt til å ta juksemakerne, nettopp for å kunne ha mulighet til en karriere – så sant de ikke er juksemakere selv.

På tross av dette så velger jeg å tro at Thor Hushovd ikke har dopet seg, litt for de det er enklest og litt fordi jeg ikke klarer å forstå at «vår» Thor skulle gjøre slikt og litt fordi dette ikke er bevist.

Flere stiller nå selvsagt spørsmålet om Thor var dopet i løpet av karrieren. Når du har unnlatt å melde inn andre som du vet jukser og som du vet ødelegger sporten, så vil jo noen lure på om du unnlater å fortelle andre ting også – i og med at du sier du kun tenkte på deg selv og karrieren…… spørsmålet får henge i luften, siste ord er uansett ikke sagt. Får inderlig håpe at du rett og slett bare har tabbet deg ut og at du en gang innser at du gjorde noe galt ved å ikke formidle dette videre til Antidoping Norge

Det som kanskje forundrer folk mest er at en synder fortsatt ønsker å være en synder, ikke en angrende synder.  For synder er du Thor men du anger ikke– du kan ikke si at du var viktigere enn sykkelsporten, som du da var med på å nærmest å legge i grus før det heldigvis skjedde noe på internasjonalt plan.

Hvis det er sant det du sier, så ville du redde deg selv og brydde deg ikke om det var juks og du brydde deg heller ikke om andre i sykkelsporten som var omgitt av juksemakere – så ego og så dum trodde jeg ikke du var Thor!

Sorry Thor, det aller viktigste med «mine idrettsstjerner»  er at mot, ærlighet og fair play ligger i bunn – FØR prestasjonene.
Jeg trodde du hadde alle disse ting, men du hadde enten ikke mot til å si i fra, eller du brydde deg ikke om fair play, eller du hadde andre agendaer som ikke tåler dagens lys.

Der skinner Alexander Kristoff helt alene som en stjerne på sykkelhimmelen – måtte han henge der til evig tid!

Arne nike air max thea schwarz

Leave a Comment

Scroll to Top
Scroll to Top