Med livet som innsats, for å fange Pokémoner.

Interessen for Pokémon GO spillet for smarttelefoner, har bredt om seg som en pandemi fra den ble lansert 6. juli 2016. 10 dager etter lansering var det 45 millioner daglige brukere som var på jakt etter Pokémoner. Noen av oss har ikke blitt smittet av denne pandemien, men vi opplever situasjoner til både fornøyelse, forargelse og forundring over hvordan dette fenomenet setter dagsorden for millioner av.

HJERNEDØDT SPILL  – ELLER HJERNEDØDT SVAR

Det er ikke bare barn og ungdom som har blitt hektet på spillet, men også de godt voksne er sterkt representert. At stortingspolitiker Trine Skei Grande blir tatt på fersken for å spille Pokémon under høringen av Forsvarets langtidsplan, er jo like festlig som det er betenkelig. Når hun da til “sitt forsvar” sier at hun lytter bedre når hun har noe hjernedødt ved siden av, så er det et så lite gjennomtenkt svar, at jeg mistenker henne for å spille Pokémon også under intervjuet. Jeg tillater meg å kalle dette er hjernedødt svar. Men det ble stor oppmerksomhet om hennes person og hennes argumenter verden over – det er jo målet til  en politiker, så den skal du ha Trine Skei Grande

MED LIVET SOM INNSATS

Her en dag hadde jeg en mindre festlig opplevelse, med Pokémon i fokus. Jeg kommer kjørende på en litt avsides vei og registrerer et ungt par med en barnevogn som går på fortauet. Jeg ser litt nøyere på dem og jeg er overbevist om at de leter etter Pokémon. De holder hver sin mobil framfor seg søkende på skjermen. Det er kun jeg som kommer kjørende med en ikke alt for stillegående dieselmotor, som er umulig å ikke høre på 10 meters avstand. Plutselig skjærer de over veien med barnevognen framfor seg og med blikket fast på mobilene sine. Jeg hogger i bremsene og stopper ca. 1 meter fra barnevognen. Da skvetter de til og det er da jeg forstår at dette spillet fenger mer enn jeg ante. Det ble en svært ubehagelig måte finne ut hvor mye spillet kunne fenge og det kunne fått katastrofale konsekvenser.

JEG HEIER PÅ POKÉMON

Pokémon GO har fått millioner av mennesker til å bevege seg mer enn de noen gang har gjort tidligere. Jeg heier på Pokémon! Dette er helsefremmende for enkeltindividene og derfor også samfunnsøkonomisk. Ungdommer som daglig har murt seg inne times-vis med dataspill, beveger seg nå ut i frisk luft og spaserer flere km. daglig. Dette er jo helt fantastisk, bare brukerne løfter blikket litt av og til og ser om det skjer noe utenfor mobilskjermen, eller hører etter om noen lyder kan minne om en dieselmotor.

Arne joyas pandora outlet

Leave a Comment

Scroll to Top
Scroll to Top