IDRETTSDAGEN

Den 5.januar 2019 ble Idrettsdagen avholdt for første gang i Forum Expo. Det ble en suksess på direkten! 29 engasjerte og flinke idrettslag stilte opp for å vise innbyggerne i Stavanger og omegn det fantastiske idrettsmangfoldet som finnes i byen vår. Vi var noe spent på hvor mange som faktisk ville komme, men med cirka 3000 barn, unge og voksne innom opplevde vi at dette slo an umiddelbart. Alle idrettslag hadde sitt tilegnete område hvor det ble satt opp en aktivitet der alle som ville kunne prøve. Idrettslagene stilte med nødvendig utstyr og mange flinke trenere.

Med tanke på antall besøkende på Idrettsdagen, samt omtale i medier og diverse, fikk idrettslagene utvilsomt en svært god arena til å promotere sin klubb og sin idrett på en bred og god måte. Barn, unge og voksne fikk prøve idretter de aldri har kommet på eller har visst at fantes, og dermed kanskje oppdaget noe nytt de ønsker å begynne med. I etterkant av Idrettsdagen, både i 2019 og 2020, var det flere idrettslag som opplevde en økt rekruttering. 

Den umiddelbare suksessen vi opplevde ved å arrangere Idrettsdagen i 2019 fortalte oss at «dette må vi gjenta!». Og slik ble det; den 11.januar 2020 ble Idrettsdagen avholdt for andre år på rad. Denne gang i Stavanger Idrettshall. Antall idrettslag som deltok med sine aktiviteter økte, nå med hele 35 i tallet. Også antall besøkende økte, dermed fikk enda flere barn, unge og voksne komme for å se og prøve de mange idrettene som finnes i byen.

Idrettsrådet har nå arrangert Idrettsdagen to år på rad. Da er det vel blitt en tradisjon?

Idrettsrådet takker alle idrettslagene som har bidratt til å skape en så fantastisk aktivitetsmesse! Idrettsdagen har vist seg som et nyttig arrangement, som det er stor interesse for. Idrettslagene får vist frem sin idrett og barn og unge får – helt gratis – prøve alle de spennende idrettene som finnes i Stavanger. 

Ved Idrettsdagen 2020 ble det lansert en konkurranse for skoleklasser; Skoleklassekonkurransen. Mange skoleklasser deltok, hvor den klassen med flest elever til stede på Idrettsdagen kunne vinne en Sommeravslutning med Idrettspatruljen.

Vinneren ble klasse 7C på Kvernavik Skole. Alle i klassen var til stede på Idrettsdagen! Vi gleder oss til å gi disse 12- og 13-åringene en super sommeravslutning!

IDRETTSDAGEN 2019 - Expo hallen

IDRETTSDAGEN 2020 - Stavanger Idrettshall

Deltagende idrettslag Idrettsdagen 2020:

Jushinkan Aikido
Stavanger Svømmeklubb
Uburhedleren Klatring
SIF Håndball
Stavanger Karateklubb
Stavanger Judoklubb
Stavanger Skateklubb
Stavanger Fekteklubb
Stavanger Roklubb
Freestyle Disco klubb
Stavanger Skytterlag
Stavanger Styrkeløft
Straen Gymnastikk og Turnforening
Viking HK
Stavanger Cheersport
Stavanger Rugbyklubb
Stanger Bordtennisklubb
Stavanger Bueskyttere
KFUM Volleyball
Stavanger Seilforening
Stavanger Ju Jitsu Klubb
Stavanger Tennisklubb
Stavanger Golfklubb
Stavanger Badmintonklubb
Stavanger Innebandylubb
IL Skjalg
Stavanger Pistolklubb
Aktiv Kickboxingklubb
Lassa Cricket klubb
Hafrsfjord Vektløfterklubb
Stavanger Ishockeyklubb
Bedriftsidretten
Hafrsfjord Sykkelklubb

Rull til toppen