Bergen – Tjensvoll 1-0

Det er rått parti når Bergen kjemper mot Tjensvoll om å arrangere VM i sykkel. Det blir like tungt å dra inn seieren som å stille til start med en 15 kg. damesykkel, mot en 6 kg. fullblods-racer i carbon.

Vi tapte nok ikke på presentasjon, skjarm, troverdighet, trygghet og gjennomføringsevne, men et sykkelritt er og blir avgjørende der målstreken er, slik som det er i andre idretter med målstreker. Sagen og co er også troverdige i etterkant av tapet og innrømmer at de bommet med målstreken, den skulle vært satt i sentrum. En slik begivenhet hører hjemme i sentrum – det er derfor vi har sentrum. Sentrum er den innerste kjerneen i byen – hjertet om du vil, der alle samles, når store ting skjer. Sentrum er og blir en sikker vinner, det er nærmest unødvendig å forklare omverden hvorfor en målstrekk legges i sentrum, men det krever atskillig mer å forklare at den legges utenfor sentrum i et område som ikke kan måle seg i intimitet som et sentrum. Joda vi har oljemessa her på Tjensvoll, men den foregår inne. Når oljefolka skal underholdes ute, skjer dette selvsagt i sentrum, selv om det hadde vært fullt mulig på Tjensvoll.

Det er selvsagt ikke bare utstyret som er avgjørende i idrettskonkurranser, det er noen mennesker her som spiller en stor rolle. Sykkelrytteren og hjelperytteren til Stavanger var nok mer veltrent, solide og skjarmerende enn rytterne fra Bergen, men når våre ryttere stiller i dressbukse og kjole, med en tung damesykkel, med hjelperytteren bakpå, så holder det ikke i et skikkelig sykkelløp, der hovedpoenget er å komme først til mål.

Hvorfor det ble satset på Tjensvoll kan vi jo alltid spekulere i. Det ble forklart at det var store og gode fasiliteter her nær start og målområdet, joda…. rett nok, i tillegg er dette et område der en har erfaring med å smøre folk, til å skrive under store avtaler, der oljen er årsaken til eksistensen og muligheten. Det er jo ellers ganske vanlig å smøre med olje – også for de som er opptatt av sykkel. Stavanger satset på feil område – oljeområdet på Tjensvoll. De griset til med for mye olje og smøring, det trengs bare noen dråper til kjedet. Stavanger glemte det viktigste av alt – avgjørelsen i idretten skjer alltid på målstreken – det vet alle som er innteressert i idrett – selv i Bergen.

Arne michaelhandtasches

Legg igjen en kommentar

Skroll til toppen
Rull til toppen