Stavanger vant i Jyväskylä!

I slutten av juni ble årets Nordiske idrettsutveksling arrangert i Jyväskylä, Finland. Det ble konkurrert i fotball for jenter og Stavanger gikk til topps!

25.-29.juni deltok Stavanger i den årlige Nordisk idrettsutveksling sammen med vennskapsbyene Esbjerg, Eksilstuna og Jyväskylä. Det ble i år konkurrert i fotball for jenter og Stavanger gikk til topps! Idrettsutvekslingen gikk av stabelen i Jyväskylä i Finland.

Det skulle tidlig vise seg at Stavanger stilte med et veldig sterkt lag. I første kamp fikk de svenske jentene fra Eskilstuna unngjelde med hele 12-0. I neste kamp ble Esbjerg slått 6-0, og Stavanger-jentene var dermed kvalifisert for finalen før siste gruppespillkamp mot hjemmelaget fra Jyväskylä. Dette bar nok spillet litt preg av og jentene nøyde seg med å gjøre akkurat nok til å vinne kampen 1-0. Samtidig var det finske laget den tøffeste motstanderen for jentene.

Etter at Esbjerg hadde slått Eskilstuna i bronsefinalen lørdag 27.juni var det klart for finale mellom Stavanger og Jyväskylä på ærverdige Harju stadion. Våre jenter virket tente og klare for oppgaven som ventet.

– Jentene har en helt annen tenning og skjerping nå enn de hadde før siste gruppespillkamp, kunne lagleder Torhill Gysland Falnes (til daglig oppmann i Hinna FK) bekrefte, mens trener Tommy A. Velde (til daglig trener for Viking FKs damelag) ga de siste formaninger før kampstart.

Og Stavanger-laget tok kommandoen fra første spark på ballen. Jyväskylä fikk knapt låne ballen i store deler av 1.omgang og da lagene gikk til pause sto det hele 3-0 til Stavanger. 2.omgang bød på enda mer storspill fra våre jenter og de ga seg ikke før det sto 5-0 på måltavla. Dermed kunne Stavanger feire og se tilbake på en turnering som ga hele 24-0 i målforskjell! Seieren må med all mulig respekt for motstanderne kunne kalles fullt fortjent. Laget bestod av spillere fra Viking FK (8 spillere), Hinna FK (3 spillere) og Forus og Gausel IL (3 spillere).

Foruten den sportslige biten besto Finlandsbesøket av et sosialt program, som tillegges stor vekt i den årlige Idrettsutvekslingen. Spillerne fikk blant annet utfolde seg i en klatrepark (hvor jentene selvfølgelig valgte løypen med størst vanskelighetsgrad), samt tilbringe en dag i fornøyelsesparken Särkenniemi i Tammerfors hvor de fleste karuseller og berg- og dalbaner ble utprøvd.

I tillegg til spillere, trener og lagleder, stilte Stavanger med representanter fra Idrettsrådets administrasjon og styre, fra idrettsavdelingen i kommunen, og med en politiker. Disse fikk blant annet være med på en omvisning for å se de nyeste idretts- og aktivitetsanleggene i byen. For øvrig ble den årlige konferansen avholdt i Jyväskyläs rådhus. Her vurderes blant annet hvilke idretter det skal konkurreres i de kommende år. Neste år skal Stavanger arrangere idrettsutvekslingen og det vil da konkurreres i enten ishockey eller multisport (ulike øvelser).

Da flyet landet på Sola mandag 29.juni kl. 21.50 var en vellykket tur ved veis ende. Stavanger har nå vunnet to år på rad og satser på å ta en ny seier på hjemmebane neste år. Arrangementet vil da gå av stabelen 30.6-4.7. canada goose deutschland

Legg igjen en kommentar

Rull til toppen