Idrettsstipend 2019!

 

Torsdag 12. september møtte familie, trenere og venner av 10 idrettsutøvere i Stavanger opp på Hansons Minde for å delta på overrekkelsen av Kommunalt Idrettsstipend 2019. 

Basert på idrettsprestasjoner i 2018 har disse utøverne, som alle satser stort på idrettene sine, oppnådd store nasjonale og internasjonale prestasjoner med idrettslagene deres. Stipendet er ment til å støtte disse idrettsutøverne med videre satsing i idrettene deres.

 

 

 

Diplom og Idrettsstipend ble delt ut av nestleder i Kommunalstyret for kultur og idrett, Bjarne Kvadsheim fra Senterpartiet, og styreleder i Idrettsrådet Jørn Nielsen

Olai Hagland seiler for Stavanger Seilforening og er født i 2000. Han endte på 1. plass i sammenlagt norgescup, fikk NM Gull i Laser standard, bronse i NM laser radial og 19. plass av 100 i senior menn radial VM. I U19 VM endte Olai på 38. av 400.
Stipendet vil bli brukt som et bidrag for å dekke de store reiseutgiftene Olai får i sin satsing.
Foto: Sail-World.com
Foto: VSCO.co
Vilde Marie Nystrøm (2003) spiller golf i Stavanger Golfklubb. Klubben forteller at hun er en stor humørspreder i klubben, og et stort forbilde for de yngre golferne.
I 2018 tok Vilde 1. plass i Norgesmesterskapet u15, Srixon tour u15 nr. 2, 3, 4, 6 og 7, samt sammenlagseieren i Srixon Tour u15.
Stipendet går til videre satsing med idretten
Hannah Fossan (2003) driver med sprangridning for Rogaland Rideklubb og endte på 1. plass i Arezzo, Italia i klassene LB, i tillegg til 5. og 11. plass i MB klassen. I tillegg til gode plasseringer i Drammen Spring Tour, Drammen Norge, MB Baltic Cup, MB Bækgården og Medium Tour MB2 (Danmark).
Stipendet går til videre satsing!
Foto: Hannah Fossan @instagram
Foto: Brodd Badmintonklubb

 

Jiawen Shi er født i 1999 og spiller for Brodd Badmintonklubb. Han ble Norgesmester i junior herredouble og er tatt opp i seniorgruppen til Norges Badminton Forbund. Jiawen har spilt fast på eliteserielaget til Stavanger de siste to sesongene. Han tok også 2. plass i Norgesranking i senior herredouble Elite.

Stipendet går til videre satsing

Simon Slettevold er født i 2002 og svømmer for Stavanger Svømmeklubb. I 2018 vant Simon det nasjonale stevnet Årsklassemesterskapet. I NM langbane tok han sølv i juniorklassen for 4x100m stafett. I UM tok Simon 5 individuelle gullmedaljer og 2 sølvmedaljer. I tillegg til 3 stafettgull og 2 sølv. Junior NM tok Simon bronse medalje på 100 medley.
Stipendet går til videre satsing
Foto: Lambertseter Svømmeklubb
Foto: Stavanger Innebandyklubb
 
Amalie Søiland (2002) representerer til daglig Stavanger Innebandyklubb, og er også tatt ut til U19 landslaget for Norge. Hun er vinner av poengstatistikken 2. divisjon Rogaland Sør og av J13-19 sesongen 18/19. Hun bidro til 1. plass i Stavanger Open for Stavanger Innebandy sitt J13-19 lag.
Stipendet går til videre satsing

Sara Busic er født i 1999 og løper for IL Skjalg. I 2018 har hun utmerket seg med, blant annet, kvalifisering til Europamesterskapet i friidrett i Györ, tatt ut til å løpe 800m på Bislett Games, vinner av ungdomsmesterskapet på 800m innendørs, sølvplass på 800m i U20 NM samt nr. 11 på rensket europastatistikk for jenter 16 i 2018!

Stipendet skal brukes til videre satsing.

Foto: Decabild
Rasmus (t.h.) sammen med vinner av Idrettsstipend 2018 Håkon Foto: Egil Alv Andreassen

Rasmus Kruse Rasmussen er født i 2000 og representerer Stavanger Roklubb. I fjor ble han nordisk mester i dobbeltsculler, junior bronseplass i dobbeltfirer nordisk mesterskap, samt flere medaljer i junior norgesmesterskapet: gull singelsculler, gull dobbeltsculler, sølv dobbeltfirer og sølv åtter. 

Stipendet går til videre satsing!

Nora Tveit (2002) sykler for Stavanger Sykeklubb og var fortsatt ute på konkurranse den kvelden diplomet ble utdelt.
Nora deltok på Nordisk Mesterskap Banesykling i Danmark i Februar og ble 8 ganger Nordisk Mester (Sprint, Scratch, Keirin, Eliminasjon, Poengløp, TT500m, Teamsprint og Parløp). Ved samme mesterskap i Oktober ble hun 7 ganger Nordisk Mester. Nora har ellers deltatt i ritt i Litauen, Tyskland, Belgia og Nederland.
Stipendet skal brukes på videre satsing!
Foto: Norges Cykleforbund
Foto: Tone Helene Oskarsen
Elias Nilsen (2001) deltar på det norske landslaget i Skateboard og spesialiserer seg på «park bowl». Han fikk 1. plass i Norgesmesterskapet Bowl Senior, 1. plass Betpngcupen Leksand Bowl Senior, 2. plass Stavanger Open Bowl senior, 6. plass Denim Cup, 10. plass Vans Park Series og 29. plass i World Championship of Park Skateboarding (første offisielle VM).
Stipendet går til reiseutgifter for konkurranser

Idrettsrådet Stavanger og Stavanger Kommune gratulerer, og ønsker alle vinnerne lykke til med videre satsing. Vi glerer oss til å følge med på utviklingen. 

Rasmus Kruse Rasmussen – Stavanger Roklubb

Sara Busic – IL Skjalg

Olai Hagland – Stavanger Seilforening

Hannah Fossan – Rogaland Rideklubb

Jiawen Shi – Brodd Badmintonklubb

Vilde Marie Nystrøm – Stavanger Golfklubb

Simon Slettevold – Stavanger Svømmeklubb

Nora Tveit – Stavanger Sykleklubb

Elias Nilsen – Stavanger Skateklubb

Amalie Søiland – Stavanger Innebandyklubb

Rull til toppen