IDRETTSRÅDETS 50 ÅRSJUBILEUM

Idrettsrådet Stavanger feirer 50 år i 2019 med sammenkomst på Hansons Minde

Idrettsrådet Stavanger ble etablert som ‘Idrettens kontaktutvalg’ 1. februar 1969. Den gang var det følgende styre som ble valgt på første årsmøte:

Sigve Næsheim (Leder) – Stavanger Skøyteklubb

Gustaf Bügelmeyer – Stavanger Turnforening

Trond Egelandsdal – IL Skjalg

Øyvind Gilje – IL Viking

Kaare Aareskjold – Bedriftsidretten

 Arne Nilsen – SIF

Tore Vidvei – Buøy Sportsklubb

Judith Østrem (vara) -Hafrsfjord Turnforening

Conrad Gryte (vara) – Engøy Ballklubb

I dag er det over 150 idrettslag med over 50 000 medlemmer som bruker alle de idrettsanlegg og ordninger som er tilgjengelig.

De siste 50 årene har Idrettsrådet og idretten i Stavanger vokst med støtte fra Stavanger Kommune og bygget opp flere større tiltak som idag drives i samarbeid med idrettslagene i Stavanger. Blant annet administrerer Idrettsrådet:

Kommunalt Driftstilskudd

Kommunalt Idrettsstipend

Ildsjelsprisen

Idrett+

Idrettspatruljen

Idrettsutvekslingen

Lokale Aktivitetsmidler

Idrettsdagen

 

Jubileumet ble feiret av tidligere og sittende medlemmer av Idrettsrådet, representanter fra Stavanger Kommune, og andre inviterte gjester.

Vi hadde et kulturelt innslag fra Izabela Loviskova og Friederike Wildschütz, aktivitet i Stavanger Idrettshall, oppvisning av Stavanger Cheersportklubb og gode historier fra tidligere og nye Idrettsråds styremedlemmer. 

 

 

Sissel Knutsen Hegdal ga en gave på vegne av ordføreren i Stavanger til Idrettsrådet og fortalte hvor viktig det er for politikerne å holde et godt samarbeid med idretten i byen.

Rull til toppen