Idrettsstipend 2011 – Henriette Brekke

Vi vil med ujvne mellomrom presentere noen av de som har mottatt Idrettsstipend. Her kommer Henriette Brekke fra Stavanger Svømmeklubb. Vi vil også i samme åndedrag informere om at fristen for å søke om idrettsstipend for 2012 er 15.ars.

Navn: Henriette Brekke
Alder: 22 år
Idrettslag: Stavanger Svømme Club
Type idrett: Svømming

Hvorfor driver du med idretten din?
Opprinnelig fordi jeg ville overvinne vannskrekken min, men nå svømmer jeg fordi jeg elsker det!

Hvor mye trener du?
Jeg trener 20 – 25 timer i uken. 8 svømmeøkter, 2 styrkeøkter og 3 basisøkter.

Hvordan ser en typisk dag ut for deg?
Tirsdag:
05.15 – 05.30 Frokost
05.45 – 07.30 Morgentrening
08.00 – 08.30 Frokost nr. to
08.45 – 11.15 Barnepass på Aktiv treningssenter
11.30 – 15.00 Lunsj + Hvile
16.00 – 17.30 Styrketrening
18.00 – 19.30 Middag + Hvile
20.00 – 22.00 Kveldstrening
22.30 – 23.30 Kvelds
23.30 – 06.50 Sove

Har du noen mål innenfor idretten som du jobber mot?
Hovedmålet mitt er å kvalifisere meg til OL i London 2012. Delmålene mine er å kvalifisere meg til kortbane EM i Polen i desember og EM langbane i Belgia i april 2012.

Hva er din beste opplevelse innen idretten?
Mine beste opplevelser har vært å få trene og konkurrere sammen med klubbkameratene mine. De har lært meg utrolig mye, og har vært med på å forme meg som den jenten/utøveren jeg er i dag.

Min beste opplevelse har dessuten vært følelsen av mestring og å kunne sette personlige/norske rekorder.

NM kortbane i Harstad 2004 à Første senior gull -100 fri på 56,4 sek.
NM langbane på Hamar 2006 àFørste senior gull langbane -50 fri 26,2 sek.
NM langbane i Namsos 2007 à Norsk rekord og første gang under 26 sek. på 50 fri – 25,97 sek.
EM kortbane i Rijeka 2008 à Norsk rekord, første (og eneste norske kvinne) under 25 sek. og semifinale på 50 fri – 24,90 sek.
ISM Berlin langbane 2009 à Norsk rekord og 4. plass på 50 fri 25,77.

Reisene jeg har vært så heldig å være med på, har gitt meg opplevelser jeg aldri kommer til å glemme: Australia, USA, Thailand, Tyskland, Island, Danmark, Sverige, Italia, Spania, Frankrike og mange, mange flere…

Henriette Brekke 1

Driver du med, eller har du drevet, med andre idretter?
Jeg drev litt med turn som liten jente, men begynte å svømme da jeg var 8 år, og siden har det ikke vært noen annen idrett for meg!

Hvem er ditt forbilde innen idretten?
Alexander Dale Oen er “gammel” klubbkamerat, og jeg har trent med ham siden jeg var en ung jente. Jeg har sett hans tøffe vei og harde treninger for å bli best i verden. Jeg ser opp til hans sterke mentalitet, og at han tør å gå egne veier.

Jeanette Ottesen er dansk jente, og ett år eldre enn meg.  Jeg ser opp til henne fordi hun er verdensmester på 100 fri. Hun har jeg også trent sammen med. Jeg har aldri sett noen som er mer fokusert og dedikert enn henne på trening og i konkurranse. Hun er en jente med bein i nesen, og lar ingen stå i veien for seg.

Jørn Nygård er kjæreste og klubbkamerat. Han har en utrolig evne og interesse for teknikk og til å lære det videre. Han har et åpent sinn, og vil alltid finne ut hva de beste gjør for å lykkes.  Han er treningsvillig, nysgjerrig og tør å drømme stort. Han har jeg lært mye av, og han har bidratt til å gjøre meg tøffere dette siste året.

Beskriv deg selv med 3 ord?
Sterk, blid og pliktoppfyllende!

Har du noen råd til yngre utøvere i din idrett?
Sett deg et “hårete” mål og gjør det som kreves for å bli så god som du ønsker!
Nyt veien mot målet og ha et åpent sinn. Det er “reisen” man husker og gleder seg mest over senere! Ingen er like – finn din egen vei! En kopi blir aldri like god som orginalen!

michael kors outlet

Legg igjen en kommentar

Skroll til toppen
Rull til toppen