Spennende innebandytiltak

Både lokale og riksdekkende medier viet sist uke oppmerksomhet til et vellykket aktivitetstilbud i innebandy for pakistanske menn. Tilbudet ble opprettet i Oslo, men har nå også kommet i gang i Stavanger – med deltakere fra mange land.

Det hele startet med et doktorgradsarbeid ved Norges Idrettshøgskole (NIH). Aftenbladet kan fortelle at forskeren, Eivind Andersen, sammen med en tolk stilte seg opp utenfor en moské i Oslo for å rekruttere deltakere. En stund senere fikk ca. 80 pakistanske menn tilbud om å trene innebandy to ganger i uken. Dette skjedde etter blant annet samtaler som ble gjennomført for å bryte barrierer og for å gi kunnskap om fysisk aktivitet. Samtalen ble tilsynelatende et viktig verktøy for å få personene med i aktiviteten.

Etter seks måneder kunne oppløftende resultater presenteres: deltakerne hadde økt sitt aktivitetsnivå med 20%, diabetesrisikoen ble kraftig redusert, midjemålet minsket, og selvtillit i fysisk aktivitet samt troen på fysisk aktivitet økte.

Tilbud i Stavanger

Nå har altså Stavanger fått et tilsvarende tilbud. Tiltaket er her iverksatt i samarbeid mellom Rogaland Bandykrets og Stavanger Innebandyklubb. Tilbudet kom i gang i desember 2011 og er åpent for alle, uansett nasjonalitet, men det er samtidig et målrettet tiltak mot personer med minoritetsbakgrunn. En rekke nasjonaliteter er i dag representert i gruppen, blant annet pakistanere, indere og srilankere. Dette gir høyst sannsynlig positive ringvirkninger for deltakerne, og fører forhåpentligvis til blant annet økt kunnskap om viktigheten av fysisk aktivitet blant deres familie og venner.

Gruppen trener mandager kl. 20 – 22 på Ullandhaug skole. Interesserte kan ta kontakt med Rogaland Bandykrets.

Dette tilbudet kan forhåpentligvis også inspirere andre idretter/idrettslag til å sette i gang tilbud for målgrupper med såkalt «ekstra behov». Idrettsrådet støtter dette tiltaket, og fremtidige gode tiltak, gjennom sin «Idrett+»-ordning.

Aftenbladets artikkel om tilbudet i Oslo kan leses her (fra 29.2) og NRKs innslag i Dagsrevyen 21 kan ses her (29.2). nike air max hombre

Legg igjen en kommentar

Skroll til toppen
Rull til toppen