«Bli med» – ny idrettslagsbrosjyre på 9 språk

Norges idrettsforbund har med bistand fra flere særforbund, idrettskretser og idrettsråd utviklet en brosjyre om hva et idrettslag er. Denne er oversatt til 9 språk.

Norges idrettsforbunds visjon er «Idrettsglede for alle». På idrettsbanen er det idrettens språk som gjelder. Her kan alle finne sin plass uavhengig av bakgrunn og norskkunnskaper. Som arena for sosialisering og for å bli en del av lokalsamfunn i det flerkulturelle Norge, er idretten unik. Likevel vet vi fra forskningen at færre jenter med minoritetsbakgrunn er medlem i et idrettslag enn både gutter med minoritetsbakgrunn og ungdom fra majoritetsbefolkningen av begge kjønn

Brosjyren beskriver idrettslaget på en lettfattelig måte; blant annet hvordan et idrettslag drives, dugnadsarbeid, hvordan bli medlem og hvorfor det er viktig å drive med fysisk aktivitet. «Bli med» idrettslagsbrosjyre kan tilpasses hvert enkelt idrettslags aktiviteter og logo. «Bli med» er oversatt til ni språk (arabisk, farsi, pashto, somali, urdu, tyrkisk, polsk, engelsk og norsk). «Bli med»-idrettslagsbrosjyren er et relevant og svært viktig verktøy for idrettslagenes inkluderingsarbeid.

Bli med på 9 forskjellige språk finner du her

bli med_red canada goose jacke damen

Legg igjen en kommentar

Rull til toppen