Idretten engasjerer seg for Syria-flyktninger

Idretten har vært klar på at den vil bidra i arbeidet med å ta i mot og inkludere flyktningene som er ventet til Stavanger i tiden som kommer. Dette er formidlet til Stavanger kommune i forbindelse med opprettingen av Syria-senteret.

I likhet med idretten sentralt v/Norges idrettsforbund (NIF) har idretten lokalt ytret et ønske om å gjøre en innsats for flyktningene som er ventet i stort antall til landet. Stavanger kommune har vedtatt å ta i mot 250 syriske kvoteflyktninger i 2015 og 2016, i tillegg til de 120 flyktningene byen mottar hvert år.

Idretten driver med inkluderingsarbeid i det daglige og mange idrettslag står nå klare til å gjøre en ekstra innsats for den økte flyktningestrømmen som kommer. Idrettsrådet har systemer og midler til dette arbeidet gjennom Idrett+-ordningen og har meldt  fra – senest på et møte i regi av Stavanger kommune som ble holdt i går (20.10) – at idretten står klar til å hjelpe.

Foreløpig merker ikke Stavanger noe til den økte tilstrømningen av flyktninger, men det er forventet en utvikling i 2016. canada goose damen

Legg igjen en kommentar

Rull til toppen