Aktivitetstilbud for flyktninger

Akuttinnkvarteringen for flyktninger på Alstor legges ned 15.januar og Idrettsrådet avslutter dermed aktivitetstilbudet denne uka. Når det gjelder mottaket på Forus så foreligger det foreløpig ikke noe formelt samarbeid om aktivitetstilbud.

Akuttinnkvarteringen for flyktninger på Alstor Hotel legges ned 15.januar. Asylsøkerne flyttes nå til andre mottak. Idrettsrådet har i samarbeid med idrettslag og frivillige gitt asylsøkerne et aktivitetstilbud siden siste uka i november.

De ca. 170 asylsøkerne kom til Alstor 16.november og en uke etter var aktivitetene i gang. Det har vært tilbud om ulike idrettsaktiviteter mandag til fredag frem til og med sist uke (uke 1, 2016). Det har vært tilbud om fotball; ishockey; turn/gymnastikk; løpetrening; og hallaktiviteter som bordtennis, badminton, basketball og innebandy. I tillegg sto flere idretter/idrettslag og bare ventet på å få bidra, men det har rett og slett vært en utfordring å få fylt inn mer på timeplanen. Frivillige har gitt et viktig bidrag for at de ulike tilbudene kunne gjennomføres, i tillegg til at Idrettsrådet selv har brukt en del arbeidskraft på dette.

Idrettsrådet har samarbeidet med andre organisasjoner om å koordinere en timeplan for flyktningene. Blant annet har IMI-kirken og Røde Kors hatt aktiviteter, og partene har i størst mulig grad prøvd å unngå krasj mellom de ulike tilbudene.

Akuttinnkvarteringen på Forus

Når det gjelder akuttinnkvarteringen på Forus så er Idrettsrådet i samtaler om et samarbeid også her, men det foreligger foreløpig ikke noen avtale. Vi håper imidlertid å komme i gang med et aktivitetstilbud også her, men per nå organiserer mottaket dette selv. canada goose jacke herren

Legg igjen en kommentar

Rull til toppen